Buchta z kompotu
Potřebné ingredience
1 jahodový velký kompot i se šťávou (nebo dva menší, nebo kompoty s měkkým ovocem ze špajzu, kterých se potřebujete zbavit),350 g polohrubé mouky,2 vejce,200 g cukru krupice,2 lžíce kakaa,100 g rozpuštěné Hery,1 prášek do pečiva
Postup přípravy
Po vychladnutí natřeme polevou s rumem.
Poleva:
300 g cukru moučka
160 g rozpuštěného másla
4 lžíce kakaa
6 lžic rumu
Utřeme všechny ingredience
Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Po upečení si připravíme polevu s rumem
A takhle vypadá s polevou.
Já si jí nakrájím na kousky, dám do neprodyšné krabice a skladuji v lednici, poleva je krásně vychlazená a tuhá. Kompot způsobí, že buchta není suchá a v kombinaci s polevou je výborná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé